Teknoloji insanların ihtiyaç ve isteklerini karşılamak için hayatı kolaylaştıran, dönüştüren/geliştiren, yöntem, bilgi, beceri ve süreçlerin tamamını oluşturan bir olgudur. İnsanoğlu teknolojiyi mal/hizmet üretiminde, istenilen bir bilgiye ulaşılması ve kullanılması amacıyla kullanmaktadır.
Teknoloji tek başına yararlı veya zararlı olmasını kullanım amacı belirler. Teknolojideki yenilikler insanlığın faydası için yasal çerçevesi belirlenmiş hukuki, politik ve sosyokültürel bazlı düzenlemeler ile birlikte sunulmalıdır.
Ancak, günümüzde teknolojinin vardığı zirve noktası ve sürekli daha da hız kazanması; sunulan bu düzenlemelerin teknoloji karşısında yetersiz kalmasına, iletişim teknolojilerine şüphe ile yaklaşılmasına ve güvensizliğe neden olmaktadır.
Teknoloji alanında ortaya çıkan gelişmelerle birlikte ekonomik, politik ve sosyokültürel alanlarda ciddi değişimler meydana gelmektedir. Bu değişimin sonucu olarak insan hayatına yön veren ortak değerlerde dönüşüme uğramaktadır. Bu bahsi geçen her iki taraflı dönüşüm süreci içerisinde insanlar hayatını sürdürmekte ve teknolojinin sunduğu gelişmeleri kendi yararı doğrultusunda kontrol etmeye çabalamaktadır.
Ama küreselleşmenin de meydana getirdiği etkilerin somut olarak görülmeye başladığı günümüzde teknolojiyi insanlığın faydasına kullanmak tamamıyla mümkün olamamaktadır. Buna ilave olarak her geçen gün ortaya çıkan yeni teknolojik gelişmelerle birlikte yeni sorunlar ortaya çıkmakta ve kişisel mahremiyete de zarar verebilmektedir.
Tüm bu sorunların ortadan kaldırılması için bir takım yasal düzenlemeler getirilmektedir. İnsan hayatını doğrudan etkileyen teknolojinin her devirde kendine özel yasaları vardır. Buna ilave olarak bulunulan dönemin kendine has gerekliliklerine yönelik oluşturulan yasalar, belli bir zaman sonra teknoloji alanında meydana gelen değişimler nedeniyle geçerliliğini yitirmektedir. Bu nedenle yasaların da değişen durumlara göre yeniden/sürekli düzenlenmesi ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.
Artı İtibar Yönetimi